X

6. način registracije radnog vremena

Uz postojećih 5 načina registracije pridružuje se i šesti: biometrički.

akon pazljive analize tržišta ponuđača koji dobro poznaju cloud komunikaciju među uređajima razvoj Špica Grupe odabrao je Touchless Biometric System, lidera na području biometrije. Ono što je razvoj potpuno oduševilo je inovativna tehnologija beskontaktnog čitanja prsta s 3D čitačem.

Ipak smo se odlučili za konvencionalniji i cjenovno prihvatljiviji 2D čitač. Ipak, 3D čitač ostaje u igri i njegovo će lansiranje razvoj najaviti u Q3.

TBS

Za više informacija posjetite allhours.com.

5 načina registracije

U ovom članku opisat ćemo različite mogućnosti prikupljanja podataka o dolascima i odlascima zaposlenika (redovni rad, odmori, poslovna putovanja). Ovisno o vrsti posla i namjeni mjerenja radnog vremena tvrtke se odlučuju za različite vrste registracije. Svih pet niže objašnjenih načina podržava usluga All Hours.

Tvrtke se odlučuju za različite vrste evidencije, ovisno o njihovoj svrsi praćenja vremena i vrsta rada. Usluga All Hours podržava sljedeće vrste prijava:

  • putem registracijskog terminala i kartica
  • putem mobilnog telefona:
    • izvješće o geolokaciji
    • Bluetooth Low Energy Beacon
    • NFC oznake
  • putem računala ili tableta

Registriranje putem registracijskog terminala i kartica:

Registracijski terminal je najbrži i još uvijek najpopularniji način registriranja zaposlenika. Dolazak na posao registrira se prislanjanjem RFID kartice ili privjeska uz registracijski terminal.

Prevencija zlouporabe: 

Video nadzor, fotografije prijava ili biometrija.

ah-terminal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilni telefon s geolokacijama:

Određeni poslovi zahtijevaju značajnu količinu terenskog rada. U tim slučajevima registracija putem mobilnog telefona štedi vrijeme i troškove dolaska u ured samo radi prijave.

Prevencija zlouporabe: 

Budući da mobilni telefon šalje sustavu vrijeme i lokaciju prijave, administrator je u mogućnosti provjeriti njezinu vjerodostojnost.

AH-MOB-GEO

 

Registriranje pomoću Bluetooth Low Energy beacona:

Ako imate velik broj lokacija na kojima je potrebno obavljati registraciju dolazaka i odlazaka, idealno rješenje je BLE beacon. Ovaj mali uređaj koristi baterijsko napajanje, stoga struja i internetska veza nisu potrebne na mjestu registracije. Kada zaposlenikov mobilni telefon uđe u beacon zonu dometa, na zaslonu će se pojaviti registracijski izbornik prikazujući opcije dolazak, odlazak, pauza za jelo ili poslovno putovanje.

Prevencija zlouporabe: 

Lokacija beacon uređaja je poznata i fiksirana pa je vjerojatnost zlouporabe minimalna.

Bilješka: Korisnici uglavnom nisu skloni posuđivati svoje mobilne telefone, tako da su šanse za prijavu kolega značajno smanjene.

AH-beacon

Možete nabaviti svoj BLE beacon na stranici allhours.com ili putem bilo kojeg drugog izvora.

Registriranje mobilnim telefonom preko NFC oznake:

Iako NFC više nije toliko popularan kao prije pojave beacona, i dalje je koristan u određenim slučajevima. NFC oznake ne zahtijevaju napajanje baš kao ni beacon, ali su značajno jeftinije od njega. Očitavanje je ograničeno na relativno malo područje što u nekim slučajevima može biti korisno.

Prevencija zlouporabe:

Ugradnja oznake na mjesto s kojega ne može biti pomaknuta.

Registriranje putem računala ili tableta na allhours.com/hr:

Što učiniti ako ne želite uložiti nikakav dodatni novac ili napor u implementaciju sustava registracije? Čak i u ovom slučaju postoji jednostavno rješenje koje omogućava registraciju korisnika putem računala. Zaposlenici se mogu registrirati putem vlastitog računala ili tableta.

Prevencija zlouporabe: 

Prihvaćanje registracija samo s predefiniranih IP adresa što pomaže ograničiti registriranje na određena računala ili lokacije.

AH-web-prijava-HR

All Hours prvi predstavlja mobilnu prijavu s Bluetooth beaconima

All Hours najavljuje podršku za BLE tehnologiju koja obećava da ćemo promijeniti način bilježenja radnog vremena u uredima.

All Hours (allhours.com), vodeće cloud rješenje za evidenciju radnog vremena na području EU, najavljuje podršku za Bluetooth beacone. Ovi mali, nisko energetski, jednostavni uređaji prihvatljive cijene postaju popularno rješenje za pružanje informacija o mikrolokaciji pametnim telefonima koji se nalaze u blizini. Točnost informacije je u rangu od 10 metara bez mobilne mreže ili GPS-a. U kombinaciji s mobilnom aplikacijom All Hours beacon eliminira potrebu za klasičnim karticama (ID oznakama) i terminalom u uredu.

“Sada prijave putem pametnih telefona koriste terenski radnici i nije uobičajeno da se koriste u uredima ili u proizvodnji. Beaconi to mijenjaju. S njima možemo dobiti točnu lokaciju kao i s klasičnim karticama i terminalima za samo djelić originalne cijene.” – Andrija Pušić, All Hours Product manager

All Hours podržava beacone koji su kompatibilni s generičkim BLE 4.0. (Bluetooth Low Energy 4.0) specifikacijama. U ovom se trenutku testiraju beaconi od raznih proizvođača, a to uključuje Appleov iBeacon, Chipolo i Estimote.

“Počinje se primjećivati trend u kojemu se mobilna rješenja više ne temelje na terminalima i oznakama. Možda još uvijek nisu svi spremni koristiti pametne telefone za bilježenje vremena tako da bi to jedno vrijeme moglo potrajati. Neovisno o tome, vidimo veliki potencijal za mobilno prijavljivanje korištenjem beacona i zadovoljstvo nam je da smo prvi na tržištu koji to možemo ponuditi.” – Andrija Pušić, All Hours Product manager

Podrška za beacone dostupna je odmah korisnicima koji imaju Android ili iOS pametni telefon s Bluetooth-om 4.0 (gotovi svi najnoviji modeli). Estimote beaconi dostupni su za kupnju na All Hours stranici (www.allhours.com).

AH-beacon